Language selector
The Eiffel Tower
Renovating the Parisian landmark

The Eiffel Tower

Case

ROCKWOOL France has played a significant role in the renovation of the prestigious Eiffel Tower. The first floor of the tower has undergone a full makeover, and now welcomes its visitors with a completely renovated floor, 57 meters above Paris.

The first floor of the Eiffel Tower was outdated and did not meet current technical standards. Furthermore, it was unsuitable for disabled visitors, who were not able to get easy access to the tower. The renovation enables all visitors, regardless of any disability, to enjoy all aspects of the Parisian landmark. 



Improved energy performance

An important objective with the renovations was to significantly boost the energy performance of the iconic tower to meet modern building standards and requirements. Therefore, ROCKWOOL insulation was implemented along with several different techniques such as solar thermal energy, wind energy, hydropower, rainwater recovery, LED lighting, altogether improving the tower’s energy efficiency.



ROCKWOOL France a proud contributor

Managing Director of ROCKWOOL France, Bernard Plancade, says: "This is a great project with a large international media impact, which we are proud to contribute to. With 7 million visitors per year, it is clear that the project designers should pay special attention to the safety aspect of this first floor. The fact that we have been chosen for this project, proves the ability of our products to support ambitious and demanding projects of a global scale."



The renovation is planned by Moatti-Riviere, carried out by Bateg (Vinci Group) and initiated and funded by the operating company of the Eiffel Tower, SETE.


Besides from renovation of the first floor, the refurbishment project also includes:



  • An educational museum

  • Renovation of restaurant and shop
  • Renovation of reception and conference hall
  • Fully glazed floor and railings that offer an amazing view of the tower and the square
A view from below during the 1st floor renovations A view from below during the 1st floor renovations

Discover more cases

Back